24 de juny del 2008

Tecnologia WiFi

El desenvolupament de dispositius informàtics i no-informàtics ha suposat el creixement de la instal·lació de tecnologies basades en les radiofreqüències i microones que permeten la connexió sense fils entre diferents ordinadors i/o portàtils. La tecnologia wifi (Wireless Fidelity), oferix la possibilitat de connexions ràpides a través de senyals de ràdio sense cables o endolls. Les tecnologies Bluetooth, wifi, PDAs, WiMAX tenen el denominador comú de referir-se a tecnologies que permeten la comunicació de veu i dades sense utilitzar cables. Aquestes tecnologies estan reemplaçant als cables de connexió. Les xarxes sense fil tipus Bluetooth, amb un abast de 100 metres o els sistemes wifi, d'un abast superior, on podem estar permanentment connectats. Tots aquests sistemes emeten camps electromagnètics similars a la telefonia mòbil.


Avui se celebra el Dia Internacional contra la Contaminació Electromagnètica, una data que Ecologistes en Acció celebra recordant que el desenvolupament de les infraestructures de telecomunicacions, sobretot antenes de telefonia i WiFi, han suposat un augment significatiu d'aquest tipus de contaminació. En un article sobre el tema publicat en la seva pàgina web, l'associació ecologista demana una moratòria per a la instal·lació de punts d'accés sense fil a internet, al considerar que generen contaminació electromagnètica. I demana una moratòria en el desplegament de les xarxes UMTS i WiFi pel seu alt contingut energètic.


També sostenen que les exposicions a les emissions electromágnéticas derivades del WiFi són "nocives i que hi ha una evidència substancial que aquestes emissions poden causar reaccions inflamatorias, reaccions al·lèrgiques i canviar les funcions immunes normals".


Demanen per això una moratòria en la implantació de xarxes sense fil, i la seva substitució en centres d'ensenyaments, biblioteques públiques i universitats i edificis públics "per sistemes ADSL de cablejat coaxial o fibra òptica.


Article complert aqui.

1 Comentari:

Dani ha dit...

No esta demostrat que sigui tan perjudicials... i els estudias que fan diuen tan que són totalment inocues com que són molt dolentes...

Discrepo que la solució sigui colocar cable. El cable contamina una barbaritat, tota la seva instalació és molt farragosa. En edificis amb moltes plantes es una barbaritat posar cable quan amb Wifi es pot solucionar la mar de bé.

Pro buenu, es la meva opinio... :P

Salut!!