2 de juny de 2008

Reflexió - 10 problemas no resueltos en 2007

L’article d’opinió de David Hayes publicat al diari El País, el 31 de desembre de 2007, mostra una sèrie de problemes que s’arrosseguen des de fa temps i que depenent de com es desenvolupin durant el 2008, a més a més de la forma com se’n pugui fer front, podrà variar de forma ostentosa els fets que puguin succeir en un futur. L’autor durant els paràgraf introductoris reclama solucions urgents i alhora imaginatives per tal d’afrontar uns problemes que s’han anat acumulant, i alhora que se n’ha fugit de la responsabilitat d’afrontar-los.

Els problemes que ens cita l’autor en aquest article són varis i de diferents temàtiques. Així per exemple, fa referència a problemes de temàtica econòmica, climàtics, socials i bèl·lics. De totes formes, s’ha de comentar que encara que siguin de diferents temàtiques la majoria es poden interrelacionar entre ells, ja que el fet de trobar solucions a alguns problemes pot desencadenar un seguit de solucions per altres. Així per exemple una possible solució al problema que l’autor esmenta de la proliferació de l’armament nuclear, podria ajudar a trobar una solució als conflictes armats o les disputes congelades.

Si es fa un breu balanç del que esta sent aquest 2008, podrem veure que s’està buscant solucions a problemes com el de proliferació d’armes que afecten a les persones civils com poden ser les mines antipersones o les bombes de dispersió. És important comentar que en aquest cas estan sent molt important tot l’impuls que s’està donant per part de grups de pressió que juguen en favor de la pau al món. Així també, durant aquest 2008 s’ha pogut observar les carències d’estats dèbils on hi ha un gran carència de qualitat de vida als seus habitants (cas de Myanmar), o també com els conflictes armats que es trobaven en estat congelat estan lluny de trobar una solució als seus problemes (cas del conflicte de Darfur o Palestina)

Com bé diu l’autor del text de cara a trobar possibles solucions als conflictes és important l’existència de líders mundials amb una visió de responsabilitat global, característica que manca en l’actualitat. Així mateix les persones civils haurien de tenir una consciencia de cooperació, i alhora com els líders, de responsabilitat global, ja que els civils som els que podem fer pressió per tal d’exigir solucions per conflictes que poden ser difícils de solucionar.

1 Comentari:

Rojo separatista ha dit...

Aquí teniu una noticia que us pot interesar:

http://www.20minutos.es/noticia/386233/0/oso/polar/tiros/