8 de maig del 2008

Celebració de la fi de la Segona Guerra Mundial a Europa

Avui és el dia establert per les nacions unides per tal de celebrar l'aniversari de la fi de la II Guerra Mundial. És important matisar que aquesta data no representa la fi del conflicte, ja que aquest va continuar sent vigent en altres punts del planeta, ara bé, si que va representar la rendició de l'exèrcit alemany.

El fet que existeixi aquest dia marcat dins del calendari esdeveniments i dies internacionals, que apareix a la web de les Nacions Unides, és remarcable ja que és representatiu de les magnituds que va tenir el conflicte. És molt important que aquest dia serveixi de reflexió del que no hauria de tornar a passar en un planeta on representa que hi viuen persones civilitzades, així mateix ens ha de servir per recordar que hi ha diferents conflictes armats que s’estan duent a terme sense que siguin mediàtics, i per tant, la gent no sap que estan succeint. Conflictes que estan acabant amb la vida de persones i que ajuden ben poc al desenvolupament d’una societat que pugui viure en pau.
Moltes d’aquestes guerres oblidades les trobem situades al continent Africà. Moltes d’elles són causades per la cursa per aconseguir el poder d’una font de riquesa. Una font de riquesa que ben poc ajuda a la gent del propi país que la pateix, ja que acabarà enriquint a unes persones concretes i, a més a més, pateixen les conseqüències d’una guerra. Ara bé, no és el continent Africà l’únic que en pateix, ja que aquestes guerres també es produeixen a altres territoris com per exemple Àsia o Amèrica Llatina. És important la difusió que n’intenten fer organitzacions com Metges sense Fronteres (http://www.msf.es/images/TOPTEN2007_tcm3-10011.pdf).

Bé, des d'aquest blog intentarem donar més informació sobre la situació actual d’aquests conflictes oblidats, i alhora també es donarà informació sobre temes concrets respecte el gran conflicte del segle passat: la Segona Guerra Mundial.

3 Comentaris:

Anònim ha dit...

Esta muy bien este blog,pero no olvidemos al 4º mundo:

http://scarsonphotography.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Felicitats perl bloc, quedeu enllaçats!!!

Ja m'aniré passant.

Jordi

Anònim ha dit...

Todo lo que maravilla de la 2a guerra mundial es una mentira, no digo ke no pasase (tampoco soy tan nazi), lo que es mentira es el intentar venderlo como acto exclusivo de barbarie superrefinada, es sólo otro rasgo más de etnocentrismo occidental.

Sólo un año después en la india se practicó un genocidio religioso entre sikhs, musulmanes e hindúes, premeditado sangriento a gran escala y popular.
Sierra leona, Rwanda, etc etc

Si al fin y al cabo Hitler sólo aplicó la lógica ke había aplicado occidente ante el resto del mundo desde siempre, para un trozo de ese occidente..
Y los ke habrá...

Pero sólo hay que pasarse por la Fnac y ver que el 50% de los libros van sobre nazis o sobre la 2a guerra mundial, ombliguismo fascinado por nuestro propio mr.hyde.